Nikka Whisky from The Barrel 51,4% 0,5L
Jednotková cena: 80,50 €/liter (87,02 €/liter)
Ak si tovar objednáte do 12:00, tovar zvyčajne expedujeme z nášho skladu do 24 hodín (s výnimkou víkendov a sviatkov).
nakúpte ešte
za 99,– €
a získajte dopravu zdarma!
a získajte dopravu zdarma!
za 100,– €
a získajte darček zdarma!
a získajte darček zdarma!
Viac o produkte
Podobné produkty
Viac o produkte Nikka Whisky from The Barrel 51,4% 0,5L
Výrobca: | Nikka Whisky Distilling Co. Ltd |
---|---|
Značka: | Nikka Whisky |
Druh alkoholu: | Whisky |
Obsah alkoholu: | 51,4% |
Objem: | 0,5L |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Druh balenia: | krabička |
Popis produktu
Zakladateľ Nikka Whisky Masataka Taketsuru je uznávaný ako „otec japonskej whisky“. Jej históriu formoval s láskyplnou podporou svojej manželky Škótky Rity. Pracoval v spoločnosti Settsu Shuzo, ktorá mala v pláne vyrábať prvú autentickú japonskú whisky. Mladý absolvent chémie však odišiel do Škótska a usiloval sa tam odhaliť tajomstvá výroby whisky, pracoval v rôznych škótskych páleniciach. A splnil si svoj sen – vytvoriť v Japonsku – vo svojej domovine – pravú whisky.
Onedlho sa s Ritou vrátili do Japonska. V roku 1923 prijal zákazku od spoločnosti Kotobukiya (dnešná Suntory Whisky), ktorou bol poverený založiť a dohliadať na stavbu prvej japonskej pálenice na whisky. Keď mu skončila zmluva, začal hľadať pre svoju prvú vlastnú pálenicu podobné podmienky ako v Škótsku. V roku 1934 na ostrove Hokkaido našiel ideálne miesto na stavbu svojej pálenice Yoichi v malom rovnomennom pobrežnom meste. Táto mimoriadna poloha ťaží najmä z chladného podnebia, miestne rašeliniská boli pôvodne zdrojom prameňov Yoichiho rašeliny, zatiaľ čo slaný morský vánok zanecháva svoje stopy na tejto charakteristickej whisky. Pálenicu teda postavil podľa najčistejšej škótskej tradície. Už v roku 1940 uviedol na trh svoju prvú whisky. A vďaka veľkému úspechu, v roku 1952 svoju spoločnosť oficiálne nazval Nikka Whisky.
Ďalším krokom Masataka Taketsuru bolo postaviť druhú sladovú pálenicu na ostrove Honšú v regióne Miyagi. Mal záujem zvýšiť komplexnosť svojich zmesí a získať prístup k širšej palete štýlov sladovej whisky. Pokojné lesy a kopce v Miyagi sú preslávené čistým vzduchom a obzvlášť čistou vodou. Pálenica, ktorú nazval Miyagikyo stojí v srdci týchto prírodných krás, z ktorých whisky čerpá svoju eleganciu a čistotu. Destiluje sa parou pri nízkych teplotách, aby sa zaistila jemná destilácia. Používajú sa najnovšie inovácie, ktoré poskytujú optimálnu kontrolu nad výrobným procesom.
Onedlho sa s Ritou vrátili do Japonska. V roku 1923 prijal zákazku od spoločnosti Kotobukiya (dnešná Suntory Whisky), ktorou bol poverený založiť a dohliadať na stavbu prvej japonskej pálenice na whisky. Keď mu skončila zmluva, začal hľadať pre svoju prvú vlastnú pálenicu podobné podmienky ako v Škótsku. V roku 1934 na ostrove Hokkaido našiel ideálne miesto na stavbu svojej pálenice Yoichi v malom rovnomennom pobrežnom meste. Táto mimoriadna poloha ťaží najmä z chladného podnebia, miestne rašeliniská boli pôvodne zdrojom prameňov Yoichiho rašeliny, zatiaľ čo slaný morský vánok zanecháva svoje stopy na tejto charakteristickej whisky. Pálenicu teda postavil podľa najčistejšej škótskej tradície. Už v roku 1940 uviedol na trh svoju prvú whisky. A vďaka veľkému úspechu, v roku 1952 svoju spoločnosť oficiálne nazval Nikka Whisky.
Ďalším krokom Masataka Taketsuru bolo postaviť druhú sladovú pálenicu na ostrove Honšú v regióne Miyagi. Mal záujem zvýšiť komplexnosť svojich zmesí a získať prístup k širšej palete štýlov sladovej whisky. Pokojné lesy a kopce v Miyagi sú preslávené čistým vzduchom a obzvlášť čistou vodou. Pálenica, ktorú nazval Miyagikyo stojí v srdci týchto prírodných krás, z ktorých whisky čerpá svoju eleganciu a čistotu. Destiluje sa parou pri nízkych teplotách, aby sa zaistila jemná destilácia. Používajú sa najnovšie inovácie, ktoré poskytujú optimálnu kontrolu nad výrobným procesom.