Recenzia: Glenfiddich 12 – supermarketová single maltka

Glenfiddich 12 Recenzie

Glenfiddich 12 40 % je škótska single malt whisky, ktorá platí za jednu z  najobľúbenejších single mált vo svete. Paliareň, kde sa produkuje, bola založená v  roku 1886 Williamom Grantom. Z  tohto podniku vzišiel nielen nápad, na tie najlepšie a najpredávanejšie whisky vôbec. Boli tiež medzi prvými výrobcami single malt, ktorí investovali do propagácie a reklamy. A tento krok sa im vyplatil.

recenze ochutnávka glenfiddich 12

Glenfiddich 12 je dobrá a cenovo dostupná. Hoci nepatrí medzi tie najosobitejšie produkty, budete spokojní. Vyhovuje každému, kto si chce vychutnať jemnú single malt, ktorá sa dobre pije. A presne to väčšina zákazníkov požaduje. Nie každý túži po divokej šelme poháňanej rašelinou, ktorá na vás doslova vyskočí z  fľaše. Niekedy skrátka túžime odpočívať s pohárom niečoho príjemného a jednoduchého, napriek tomu plného chuti.

Táto fľaša sa umiestnila v rebríčku porovnania najlepšie whisky a najlepšia škótska whisky .

Glenfiddich 12 vás nesklame. A ak ste ju ešte nevyskúšali, je najvyšší čas. Vôňa whisky je mäkšia, a nie príliš výrazná. Liehové tóny však ucítite pomerne výrazne. Dohromady táto kombinácia nie je práve najideálnejšia, napriek tomu na nej niečo je. C huť vás príjemne prekvapí. Je ľahko sladkastá s  jemnou vanilkovou príchuťou. Tá spoločne so sladovou chuťou v pohári vytvára dokonalú rovnováhu. Keby bola len o trochu sladšia, už by to bolo príliš a súlad chutí by bol preč. Našťastie je v  nej sladu tak akurát. Vďaka tomu je pitie Glenfiddich príjemným zážitkom s  fantastickým dozvukom.

Glenfiddich 12 recenzie

Aróma

Najprv ucítite vôňu sherry. Ďalej nasleduje karamel, slad, jahody, červená sladké drievko, cukor, sadové ovocie a štipka vanilky.

Chuť

Pripravte sa na ochutnávku čerstvých jabĺk a šťavnatých hrušiek. Tie vás zaujmú ako prvé. Potom nasleduje slad v  prepojenie so sherry, medom a vanilkou. Nakoniec ucítite dub a trochu karamelu.

Dozvuk

Hrušky a med pomaly odznejú. Ucítite mäkký slad a dub, ktorý spoločne vytvára dlhotrvajúci a príjemný záver.

Podrobnosti o whisky

glenfiddich 12y
  • Krajina: Škótsko
  • Paliareň: Glenfiddich
  • Kraj: Speyside
  • Vek: 12 rokov
  • ABV: 40%
  • Typ: Single malt
  • Farba: Svetlo slamová

Naše hodnotenie

87 %

Hodnotenie čitateľov

Hodnocení

Video recenzia Glenfiddich 12 whisky

Similar Posts